Menu

WAAROM BUREAU NEERLAND

Wij zijn ervan overtuigd dat organisatieontwikkeling en persoonlijk leiderschap in de 21ste eeuw meer dan ooit gebaat zijn bij een grondige verkenning van de eigen kwaliteiten, patronen en dynamieken. We onderzoeken de symptomen en kijken op een holistische manier naar of, waar en welke interventies nodig zijn om beweging te brengen in groei en ontwikkeling, zodat talenten worden benut en de inzet optimale waarde heeft. 

Wij doen dat vanuit een systemisch perspectief. Dat wil zeggen dat we kijken naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke onderdelen. Dat we uitzoomen en vervolgens gericht inzoomen. Dat we kijken naar welke thema’s (patronen) er spelen, vanuit de systemische principes van insluiting (mag alles erbij horen?), ordening (pakt iedereen zijn plek/rol/functie?), uitwisseling (is er balans tussen geven en nemen?) en bestemming (wanneer is iets klaar?). Belangrijk bij het doorbreken van patronen en dingen anders gaan doen is vertragen, uitzoomen en bovenal reflecteren op het eigen handelen en gedrag. 

Dit vullen we aan met een scherpe analyse gebaseerd op verschillende theorieën en modellen uit de veranderkunde, (organisatie-) psychologie en communicatie en gedragswetenschappen. Daar voegen wij onze eigenheid en het lef om die (roze) olifant op tafel te leggen aan toe. Met ons werken veronderstelt open staan voor werkelijke reflectie, teruggaan naar de bron/kern, met een open blik het hele plaatje bekijken en van daaruit verkennen welke beweging de juiste is.

ONS AANBOD

INDIVIDUEEL

ORGANISATIES